به تازگی ستاره شناسان توانسته اند سیاره ای را کشف نمایند که ابعاد آن در اندازه ی مشتری است و به دور ستاره ای می گردد که جرم آن نصف خورشید است. کشف این سیاره توسط محققان دانشگاه وارویک از این جهت حائز اهمیت است که نظریه های دانشمندان پیرامون نحوه ی شکل گیری سیاره ها را به چالش می کشد.

این سیاره پس از بررسی های بسیار بر روی داده های به دست آمده از رصدخانه ی آژانس فضایی اروپا در کشور شیلی مورد کشف قرار گرفت. در این بررسی ها از ۱۲ تلسکوپ با نام آرایه رصدی "NGTS" استفاده شده است. این تلسکوپ ها اجرام فضایی را با دقت بسیار بیشتری نسبت به تلسکوپ های فضایی مورد رصد قرار دادند.

ستاره ای که سیاره ی کشف شده به دور آن می گردد از نوع  "کوتوله سرخ M"  است و همان طور که گفته شد جرم و اندازه ی آن نصف خورشید است. ستاره کوتوله سرخ ستاره ای است که در دو رده ی M و K قرار می گیرد و عموماً ستاره ای سرد، سرخ و کوچک است. دمای سطح این ستاره ها کمتر از ۳۵۰۰ درجه کلوین می باشد. این ستاره ها ۵۰ برابر تاریک تر از خورشید هستند. نوعی از ستاره های کوتوله که کمتر از ۰٫۰۷۵ درصد جرم خورشید را دارند کوتوله ی قهوه ای نام دارد.
همین امر است که فرضیه های گذشته را مورد تردید قرار می دهد، چرا که اکنون مشاهده شده است که یک سیاره ی بسیار بزرگ حول یک ستاره ی کوچک در حال گردش می باشد. تا پیش از این گمان می رفت که که ستاره هایی مانند ستاره ی کوتوله سرخ M قادر نیستند تا سیاره های نوع غول گازی همانند مشتری به وجود آورند و آن را در مدار خود حفظ نمایند.
دانشمندان سیاره کشف شده را "NGTS-1b "نامگذاری کرده اند. این سیاره پس از آن که از مقابل ستاره میزبان خود عبور کرد، در زمین مشاهده شد. جرم این سیاره در حدود ۸۰ درصد جرم سیاره مشتری است و در فاصله ی اندکی از سیاره ی مربوط به خود واقع شده است. فاصله ی "NGTS-1b" تا ستاره ی خود نزدیک به سه درصد فاصله ی کره ی زمین تا خورشید و دمای آن ۵۳۰ درجه ی سانتی گراد است.